Genel Tanıtım

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gemerek Meslek Yüksekokulu; Rektörlüğümüzün 04.03.2003 tarih ve 648 sayılı yazıları üzerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca kurulmuştur. Yüksekokulumuz 2005 - 2006 eğitim öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü'ne bağlı Muhasebe ve İşletmecilik Programlarına 50'şer öğrenci alarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Daha sonra bu programlara ilaveten İktisadi ve İdari Programlardan Bankacılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım programları, Teknik Programlardan da Gıda Teknolojisi ile Bilgisayar Teknolojisi programları açılmıştır.

Yüksekokulumuz Sosyal Bilimler alanında 2 öğretim üyesi, 3 öğretim görevlisi ve Teknik Bilimler alanında 2 öğretim üyesi, 6 öğretim görevlisi ile eğitim vermektedir.

Yüksekokulumuzda şu anda 1 yüksekokul sekreteri, 1 Şef, 4 memur, 3 hizmetli, 4 güvenlik görevlisi ve 1 sürekli işçi olmak üzere toplam 14 idari personel görev yapmaktadır.

Yüksekokulumuz; 40.000 metrekare açık alan üzerine inşa edilen 4.000 metrekare binasında 14 derslik, 2 bilgisayar teknolojileri laboratuvarı, 1 Kimya teknolojisi laboratuvarı, 1 uzaktan eğitim salonu, 1 kütüphane ve ek binasında 400 öğrenci kapasiteli kantin ile hizmet vermektedir.