Tanıtım

PROGRAM HAKKINDA

 Meslek Yüksekokulumuzda Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2008-2009 akademik yılında kurulmuş ve 35 öğrenci ile öğretime başlanmıştır.

Halkla ilişkiler faaliyet alanı farklı işletmelerin toplumun değişik kesimleriyle ilişkilerini geliştirerek kurumsal imaj oluşturması ve bu imaj sayesinde işletmenin amaçlarına ulaşmasına katkı yapması çabalarını kapsar. Halkla ilişkiler gelecek vaadeden saygın meslekler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Günümüzde rekabetin hızla artması, şirketlerin  daha etkin ve küresel bir ölçekte tanıtılmasını gerekli kılmaktadır. Bu amaçla kurumsal tanıtımın daha bilimsel bir aşamada koordine edilmesi ve bu alanda eğitim almış yetkin elemanlarla verilmesi büyük önem kazanmıştır.

 

Programının amacı bilimsel yöntemler ışığında iletişim çalışmalarını gerçekleştirecek nitelikli, iyi yetişmiş, etik değerlere sahip, özel işletmeler  ve kamu kurumlarında, kuruma ilişkin hedef kitlede olumlu izlenimler yaratacak ilişkiler kurabilen ara elamanları yetiştirmektir. Programımızda, kurumsal bilginin yanı sıra, uygulama yaparak becerilerin kazanılması önem taşımaktadır. Bu nedenle 1. ve 2. yarıyılda temel bilgilere 3. ve 4. yarıyılda meslek becerilerini artıracak uygulamalı derslere ağırlık verilmektedir.

  Programa her yıl ortalama 40 öğrenci kayıt yaptırmaktadır, programın eğitim dili Türkçedir.

             Eğitim Süresi :2 Yıl / 4 Dönem
             İsteğe Bağlı Hazırlık :Yok
             Puan Türü :YGS-4
             Öğretim Saatleri : Örgün Öğretim; Hafta içi saat 08:00 - 17:00

         DERS İÇERİĞİ

 Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  sektörünün ihtiyaçları göz önüne alınarak  bilimsel ve  teknolojik gelişmeler yakından izlenerek oluşturulmuştur. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programında; halkla ilişkiler, hakla ilişkiler uygulamaları,  iletişim, reklamcılık, fotoğrafçılık, pazarlama,  istatistik,  grafik tasarım, metin yazımı ve görselleştirme, medya planlama ve kampanya dersleri yer alır.

 Öğrencilerimiz  mezun olmadan önce 40 iş günü staj yapmak zorundadır.

          MEZUNİYET SONRASI İŞ OLANAKLARI

 

Bölüm mezunlarımız; halkla ilişkiler şirketleri, reklam ajansları,  medya planlama ve satın alma  şirketleri, hastaneler, kamu kurumları  başta olmak üzere,  özel işletmeler ve kamu kurumlarının halkla ilişkiler departmanlarında çalışma olanağı bulmaktadırlar.

 MEZUNİYET SONRASI EĞİTİM OLANAKLARI

  Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Önlisans Programından mezun olan öğrencilerimiz mesleki eğitimlerini üst düzeye taşıyabilmek amacıyla ilgili lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler.

                   DİKEY GEÇİŞ ALANLARI

            • Halkla İlişkiler 
            • Halkla İlişkiler ve Reklamcılık 
            • Halkla İlişkiler ve Tanıtım
            • İletişim
            • İletişim Bilimleri
            • İletişim Sanatları
            • İletişim Tasarımı
            • İletişim ve Tasarım
            • Reklam Tasarımı ve İletişimi
            • Reklamcılık
            • Reklamcılık ve Halkla İlişkiler

Bölüm mezunlarımız  ayrıca,  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Lisans Programlarından İktisat ve İşletme Programlarına,  Hazırlık Programına dahil olmadan üçüncü sınıfına doğrudan kayıt yaptırabilmektedirler. Daha fazla bilgi için  http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/yonetmelikler.aspx

 

Bölüm Başkanı

Akademik Kadro

İletişim

 

Adres    :

C.Ü. Gemerek Meslek Yüksekokulu , Gemerek/Sivas

Telefon :

0.346.6142341, 0.346.6142362

Faks      :

0.346.6142341

Eposta  :

gemerek@cumhuriyet.edu.tr

Yukarı